Hvordan norsk musikk påvirket dagens popkultur

Musikk

Norsk musikk er påvirket av utenforstående kulturer, men er fortsatt grunnleggende norsk.

Den tidlige norske musikkscenen var i stor grad dominert av heavy metal-band, med noen få new wave-band og punkrockere blandet inn. Det tok ikke lang tid før denne typen musikk ble erstattet av dance-pop-låter som ble populære i resten av Europa.

Norge på slutten av 1900-tallet og begynnelsen av 2000-tallet

1990- og 2000-tallet i Norge var preget av fremveksten av nye norske band og musikere hvis musikk kunne klassifiseres som alternativ rock, grunge, pop, punk og elektronika. Musikk fra 1990- og 2000-tallet i Norge var påvirket av amerikansk kultur (spesielt grunge) og britisk kultur (spesielt elektronisk musikk).

Etter at 1970-tallet gikk mot slutten, var det norske samfunnet i ferd med å endre seg. Hippiebevegelsen hadde kommet til en slutt; nattfester med narkotikabruk var ikke like fremtredende; og folk som hadde bodd i knebøy i årevis, var nå endelig i stand til å finne sine egne steder. De som bodde i Norge på 80-tallet ser ofte tilbake på den tiden med nostalgi fordi de så det som en slags gullalder – da de følte seg frie til å skape

Norsk musikk i dag

Nordmenn er kjent for sine ulike musikalske stiler, som utgjør den norske musikken i dag.

Det er mange faktorer som bidrar til norsk musikk i dag. Den mest bemerkelsesverdige faktoren er tiden da nordmenn blir eksponert for musikk generelt. Det antas at den yngre generasjonen nordmenn har en tendens til å bli eksponert for ulike typer musikk i barndommen, mens eldre generasjoner har en tendens til å bli eksponert utelukkende for folkemusikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *