Hvordan finne motivasjonen for vekttap

Det å finne den rette motivasjonen hvis du ønsker å gå ned i vekt kan være alt annet enn enkelt. Her er det snakk om å endre både kosthold og livsstil, og det kan være veldig vanskelig å holde motivasjonen oppe. I denne artikkelen skal vi derfor gi deg noen få tips som kan hjelpe deg med å komme i gang på best mulig måte.

Vær bevisst på hva du kjøper når du skal handle mat

Hva du putter i handlekurven på butikken er med på å bestemme hva du faktisk kommer til å spise. Hvis du velger fet og usunn mat, er det aller mest sannsynlig at du kommer til å spise nettopp usunn mat. Hvis du derimot velger å handle inn sunn mat, og samtidig kjøper sunn snaks, er du langt på vei til å gjøre en endring i hverdagen på veien til et sunnere og slankere liv. Velg for eksempel oppskåret frukt og nøtter og smoothies som sunn snacks til kveldskosen.

Les suksesshistorier fra andre mennesker

Du kan finne masse motivasjon ved å lese om andre mennesker som har lykkes med å gå ned i vekt. Husk det at alt de får til kan også du få til! Du vil da også få masse gode tips på veien for å endre kosthold og livsstil.

Finn den treningsmåten du liker aller best selv

Hvis du synes det er pyton å trene, er det stress å komme seg i treningstøyet hver eneste gang. Derfor er det viktig for motivasjonen din at du finner andre treningsformer som er effektive, men som du samtidig synes er gøy. Du lurer kanskje på hvordan få motivasjon til å trene for vekttap? Hvis du for eksempel ikke liker å jogge, kan en sykkeltur være like så effektiv for motivasjon for vekttap. Finn du hva du liker best selv!

Unn deg selv en belønning

Det å få en belønning er noe som virkelig hjelper for motivasjon for vekttap. Det kan være helt avgjørende for at du ikke gir opp og går på en smell. Men, finn gjerne andre typer belønning enn akkurat mat. Her er det kun fantasien som setter grenser. Hva med noen nye klær? Kanskje du kan kle deg opp i mindre størrelser denne gangen? Eller du kan unne deg en tur på byen med vennene dine. Det hele kommer an på hvilken belønning som du liker best, men som samtidig holder deg på matta.

Prøv å hele tiden finne ny motivasjon for å holde deg til spise- og treningsrutinene.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *