Kryptovaluta for nybegynnere

For mange kan det være vanskelig å forstå seg på dette kryptovalutauniverset. Hvordan kan det være så mye penger i et slikt marked? Og hvorfor synes alle dette teamet er så utrolig spennende? Det er mange spørsmål man kan stille seg, og som nybegynner er det kanskje ingen åpenbare svar. I denne artikkelen skal vi gi deg en introduksjon til kryptovaluta slik at du kanskje kan forstå litt mer av hva fasinasjonen går ut på.

Vi skal gi deg en liten introduksjon til hva kryptovaluta er og hvordan du selv kan handle kryptovaluta, dersom du skulle få lyst til det. Kom igjen, så setter vi i gang!

Hva er kryptovaluta og hvordan fungerer det?

Når du kjøper en kryptovaluta så får du en mynt eller en token. Denne mynten får du ikke fysisk i lommeboken din slik du ville fått med en 20-kroning for eksempel, men du eier en stykke data som har en verdi. Kryptovaluta er nemlig en digital valuta som du ikke kan ta ut i form av kontanter eller som du kan sette inn på din normale bankkonto.

Du skal selvfølgelig velge å selge kryptovalutaen i bytte mot en fiat-valuta og deretter sette disse pengene inn på bankkontoen din, men kryptovalutaen i seg selv vil aldri passe inn der. Denne digitale valutaen er desentralisert, som vil si at det ikke er behov for noen tredjepart i en transaksjon. Man trenger kun de to som skal overføre krypto seg imellom.

Kryptovaluta konseptet kom som et motsvar til dagens sentraliserte økonomiske institusjoner. Selv om mange ofte forbinder kryptovaluta med noe negativt eller kriminalitet så ble kryptovaluta skapt for at alle skulle få like muligheter. Du trenger ikke å gå innom banken din å bevise noe for å opprette en bankkonto.

Du kan sende og motta penger fra hvem du vil, uten at noen kan bestemme noe annet. På den måten var håpet at alle skulle få de samme mulighetene, uansett hvor de befant seg i verden. Derfor skjer transaksjonene gjennom blockchain teknologi i stedet for gjennom en bank eller en annen tredjepart.

Hvordan kan man starte med kryptovaluta?

Du trenger absolutt ikke å være noen ekspert for å begynne med investering eller kjøp og salg av kryptovaluta. Det første du må gjøre er å finne en kryptovaluta børs som passer for deg. En krypto børs er nemlig handelsplassen for kryptovaluta, så du blir nødt til å finne deg en slik plattform for å kunne kjøpe kryptovaluta. De forskjellige plattformene har litt forskjellige tilbud når det kommer til hvor mange forskjellige valutaer de tilbyr, så det er en god ide å ta en titt på utvalget før du registrerer deg. Deretter så finner du den kryptovalutaen du vil ha og vips så eier du kryptovaluta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *