Den komplette guiden til elektroniske visum og hvordan de fungerer

Visum

Et elektronisk visum er et reisedokument som utstedes elektronisk og lagres elektronisk. Det er også kjent som et e-visum eller online visum.

Det er et alternativ til et tradisjonelt papirvisum, og det kan fås ved å søke på nett til landets ambassade eller konsulat. Du kan også få hjælp hos evisa.

Den største fordelen med e-visum fremfor tradisjonelle visum er at de er billigere og raskere å få, og de krever ikke at søkeren besøker ambassaden personlig.

Et elektronisk visum er en elektronisk søknad om visum som sendes elektronisk til et lands ambassade eller konsulat. Et elektronisk visum er vanligvis mer praktisk og raskere enn et vanlig visum fordi det lar søkeren sende inn søknaden hjemmefra.

Et e-visum kan søkes fra hvor som helst i verden, så lenge søkeren har tilgang til datamaskin og internettforbindelse. Prosessen med å søke om e-visum tar generelt kortere tid enn å søke om vanlig visum, noe som betyr at søkere kan bruke mindre tid på å vente ved ambassader eller konsulater. Søkere kan også sende inn sine søknader når som helst på dagen eller natten, i motsetning til å måtte vente til de er foran en ambassade eller et konsulat i arbeidstiden.

Hvilke land krever visum fra nordmenn?

Norge er medlem av Schengen-området som betyr at de har visumfri reise til land i dette området. Det er imidlertid noen land hvor norske statsborgere trenger visum før de reiser inn for opphold over 3 måneder.

Du kan se en oversikt her: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Norwegian_citizens

Hvilke dokumenter trenger jeg for å søke om visum?

Dokumentene som kreves for å søke om visum avhenger av hvilken type visum du søker om. De vanligste typene visum er turistvisum, arbeidstillatelse og studentvisum.

Turistvisum lar deg besøke et land for en lengre periode uten noen intensjon om å jobbe eller studere der. De utstedes vanligvis for perioder kortere enn tre måneder.

Arbeidstillatelser kreves av en expat hvis de ønsker å jobbe i et annet land. De må søke om tillatelsen før de kommer til landet de ønsker å jobbe i og bør ha et tilbud fra en bedrift eller organisasjon som er villig til å ansette dem.

Studentvisum lar studenter fra andre land studere ved universiteter eller høyskoler i ditt eget land og kan gis av ambassaden eller konsulatet i ditt eget land i utlandet.

Sjekk visumsøknadssiden for ønsket reisemål for mer informasjon.

Hvor mye koster et e-visum?

Kostnaden for et e-visum varierer avhengig av land. For eksempel er kostnaden for et e-visum for Russland $25, mens det er $100 for India.

E-visum til USA

Et e-visum er et reisedokument som utstedes elektronisk til innbyggere i visse land, slik at de kan besøke USA for forretnings- eller turismeformål.

For å søke om e-visum trenger du et gyldig pass og et kredittkort. Gebyret for et e-visum er $14, og det kan betales med kredittkort online.

USA har utstedt elektroniske visum siden 2008, med den hensikt å gjøre det lettere for turister fra visse land å besøke landet uten å måtte gå gjennom visumsøknadsprosessen ved en amerikansk ambassade eller konsulat i hjemlandet først.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *