Anisa vil bli Miss Norway

25/04/2014
Av

Oslojenta som har vokst opp i Ålesund, drømmer om å kapre tittelen.

 

Anisa Dahi: Forbereder seg til den store finalen i juni.

Hun er blant de femten finalistene som gikk videre i Miss Norway i april. Nå sikter Anisa Dahi (24) på førsteplassen i finalen 27-29 juni i Kragerø Resort.
- Det var en ubeskrivelig herlig følelse å bli tatt med i finalen. Jeg må innrømme at jeg har vært nervøs, selv om jeg er en selvsikker jente og var temmelig sikker på at jeg var en sterk kandidat, sier Anisa Dahi.

Hun omtaler seg selv som en positiv person som liker at andre rundt henne har det bra. Hun trener hver dag og jobber hardt for å vinne konkuransen.

Forbilde for andre

Drømmen om å bli noe stort har hun hatt lenge.

- Jeg vil være et godt forbilde for unge jenter med minoritetsbakgrunn som ønsker å få gjennomslag i modellbransjen. Også i skjønnhetskonkuranser, sier hun med et stort smil.

Til daglig selger hun helseprodukter for et firma. Tjuefireåringen gikk tidligere på helse- og sosial linjen. Hun er opptatt av at folk skal ha det bra og leve et sunt liv. Blant annet er dans hennes stor lidenskap.

- Jeg elsker å danse. Hvis jeg en dag er i dårlig humør, så går jeg bare på dansestudio og danser det dårlige humøret fra meg, sier hun.

Trygg i Norge

Hun er nummer fire i en søskenflokk på syv. Som barn opplevde hun til tider å være utrygg og redd. Da hun var ni år gammel måtte familien forlate Mogadishu på grunn av borgerkrigen. Selv husker hun lite av tiden i sitt opprinnelses land, men en episode gjorde sterk inntrykk.

– Jeg husker at det var mye skyting og at faren min løftet meg og løp mot en lastebil. Der gjemte han meg. Jeg hørte mange skudd som ble avfyrt. Det var skremmende.”

Fra Ålesund til Oslo

Da familien flyttet til Norge, kjente hun en trygghet hun ikke hadde opplevd tidligere. De kom til Ålesund som den eneste “brune” familie i nabolaget.

- Vi ble veldig godt tatt imot av lokalsamfunnet, og jeg har gode  minner fra min barn- og ungdomstid i Ålesund, sier Anisa.

Spesielt godt husker hun en fisketur med klassen sin, der både foreldre og barn deltok.

- Jeg savner Ålesund, fordi mange av mine slektninger fremdeles er der, sier hun.

For seks år siden flyttet hun til Oslo fra Ålesund da faren hennes ble syk. Anisa mistet faren sin sommeren 2013. Men nå trives hun i Oslo og angrer ikke på flyttingen. Hun har etterhvert funnet seg til rette i Tigerstaden, fått nye venner, og jobber.

- Oslo er en storby som byr på mange muligheter, sier hun.

Foretningskvinne og missedronning

Moren hennes vil at hun skal bli lege, men støtter Anisa i å følge drømmen sin.

–Akkurat nå ønsker jeg aller mest å bli Miss Norway, men i fremtiden vil jeg bli en suksessrik foretningskvinne med eget modellbyrå. Jeg ønsker å være en inspirasjon for andre. Jeg vil bli Norges neste Mona Grudt, sier Anisa Dahi.

 

Fakta: Miss Universe er verdens mest prestisjefylte missetittel. Finaledato og sted er ennå ikke bestemt, men blir det i løpet av sensommeren eller høsten. Vinneren fra Norge vil representere sitt land og være en rollemodell for unge kvinner. Miss Universe er eid av NBC og Donald Trump, og konkurransen følges av medier, brand (bør det oversettes?)s og internasjonalt næringsliv.

 

 

 

 

 

KOMMENTER SAKEN




ANNONSE ↑....