Valentinssang for norsk-desier

14/02/2014
Av

Den pakistanske popstjernen Falak Shabbir har en godbit for alle "desier" som feirer kjærlighetsdagen i dag. Hans nye musikkvideo delvis filmet i Norge med norsk-pakistansk modell ble lansert nylig.

Den store kjærlighetsdagen er her og tradisjonen tro kan forelskede partnere også blant “desier”, nordmenn med opprinnelse i India og Pakistan, også i år boltre seg i sanger, dikt og gaver. Den pakistanske popstjernen Falak Shabbir kommer med sin kjærlighetlåt ispedd litt norsk bidrag.

Musikkvideoen til hans nye kjærlighetslåt ble nemlig filmet i Norge i 2012 med den norsk-pakistanske modellen Saira Akhtar og ble lagt ut på Youtube nylig.

Ildsjelen bak sangen

Mannen som står bak ideen om å lage en sang for Valentinsdag er norsk- pakistaner, Aman Sheikh.

- Denne videon hadde vi planlagt å slippe ut ifjor, men siden den skulle slippes ut i albumet til Falak Shabbir, måtte vi vente ett år, sier 21 åringen.

Den store indiske musikk produsenten, T-series, slipper ut sangen, og Sheikh er stolt av å få mulighet til jobbe for de.

- Det var en ære å kunne lage en video for et stort musikkselskap som T- series, så jeg har ikke tenkt så mye på den økonomiske biten, sier han.

Sjenerte desi jenter

Sangen handler om en uskyldig og sjenert jente. Sheikh mener at de fleste desi jenter er bholi bhali ( uskyldig), men samtidig liker de å få masse oppmerksomhet og komplimenter.

- Mitt råd til gutter er å gi en jente masse ros og komplimenter, da blir kjemien mellom et par mye bedre, og kjærligheten deres styrkes, sier han.

Videoen er allerede blitt populær på nettet og folk dedikerer den til sin kjære på Facebook. Tema kjærlighet ligger sterkt i desi- kultur. Desi folk er mer følsomme enn nordmenn når det gjelder tema kjærlighet og blir fort rørt, mener han.

 

Stor fenomen

Fra å være en vestlig fenomen har Valentinsdag blitt en stor kjærlighets dag for mange med norsk eller indisk bakgrunn. Verden over feires Valentinsdag stort, også er den viktig for norsk- desier.

-       En typisk Valentinsdag begynner med å gi den du elsker en overaskelse, kort , gå ut på date og gjerne, dedikere en sang på sosiale medier. Og der håper vi at sangen vår spiller en rolle, forteller Shaikh.

Ifølge han har dating blant unge mennesker har blitt ganske akseptert blant norske – desier, men det kommer an på familie bakgrunn. Blant konservative familier er det fortsatt ikke vanlig at folk dater hverandre.

 

Muslimer og Valentinsdag

Mange muslimske par også ferier den dagen. Ifølge Sheikh å feire kjærlighetsdag  er forenlig med hans religion, islam.

-       Jeg står for det islam, min religion, står for. Dessuten synes ikke jeg at vi trenger kun en dag i året for å vise kjærlighet, sier han.

Selv skal han ikke feire Valentinsdag, da han er singel. Han vil fokusere på studiene og karrieren sin.

- Det er krevende å produsere en musikkvideo, og jeg har lagt inn mye arbeid og tid på å lage den videon. Det har gått utover min studie og sosalliv, forteller han.

Sheikh studerer statsvitenskap og menneskerettigheter. Han vil lage en dokumentar om samfunnsrelaterte temaer etter at han er ferdig med utdanningen sin om ett år.

 

 Fakta: St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14 februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen er først og fremst viktig i engelskspråklige land hvor den har fått et kommersielt preg og markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

KOMMENTER SAKEN
ANNONSE ↑....