Journalist satser på artistkarriere

24/05/2013
Av

Kristian bestemte seg for å ikke vente mer. Nå er musikkvideon hans sett av mer enn 62 000.

Flerkulturell regissør: Farid “Dino” Omer var både produsent og regissør for “The Other Side”. Norsk-kurderen er en av få elever med minoritetsbakgrunn som har gått på filmlinja på Westerdals, en av landets beste kunstskoler. Her sammen med Fabrizio under filminnspillingen. Foto: Frank Michaelsen.

 

Den unge norske mannen med det sjarmerende smilet, Kristian Fabrizio Mendoza har i flere år jobbet som journalist, spaltist og oversetter for ulike tidskrifter og magasiner. Fra tidlig alder har han gått med en drøm i magen som han nå ønsker å realisere. I disse dager er han aktuell med sin første musikkvideo, som er en liveversjon av en av sangene som blir å finne på hans kommende debutalbum.

Fabrizio er opprinnelig fra Honduras, et lite land i mellom-amerika som på folkemune er kjent som bananrepublikken i amerika.

- Vi var verdens største eksportør av bananer, og de som kjenner til Chiquita-banana vet vel at det som oftest kommer fra landet mitt. Jeg er veldig stolt av mine latinamerikanske røtter og glad for at vi flyttet dit da jeg var 7-år. Tror det lærte meg å sette pris på det enkle i livet, for selv om vi levde behagelig var det mye fattigdom jeg så på nært hold. De fem årene i utlandet var en viktig opplevelse sånn sett. Både for min identitet og det å sette pris på hvor heldige vi er som bor i Norge.

Videoen er hittil sett av over 62 000.

Se den akustiske versjonen av “Other side”

Lar seg inspirere av egen bakgrunn: Kristian Fabrizio lar sterke historier påvirke ham som låtskriver. Her i  Sofienberg Kirke. Foto: Frank Michaelsen.

Fabrizios musikksmak beveger seg innen soul og RnB med mye pop. Han forteller at han lar seg inspirere av latinorytmer i musikken sin.

- Det er en blanding av ting jeg liker, og mye av mine røtter sånn sett. Så vil jeg også si at jeg er heldig som jobber med det som kanskje er Norges dyktigste hiphop og Soulprodusent: Sigve Bull. Han har klart å skape en sound som både er unik, og unorsk i stilen.

 Kristendom og kirkesang

Kristian Fabrizio elsker å spille inn musikk i studio, men det er live og konsertvirksomhet som ligger hans hjerte nærmest.

- Vi latinamerikanere er veldig uttryksfulle, og jeg tror dette er en av grunnene til at jeg elsker å synge for folk. Dessuten er jeg oppvokst med mye kristendom og kirkesang. Salmene og opptredener la grunnlaget for musikkinteressen min, sier han smilende.

 

Hvorfor bestemte du deg for å satse på musikk nå?

- Det gikk mange år. Og jeg var redd for å satse på musikken. Vet ikke om det var på grunn av frykten for å feile eller om det var på grunn av tvilerne der ute, men det tok meg 26-år å innse at jeg bare måtte følge hjertet mitt. Så det året jeg fylte 26 innså jeg det: “jeg vil satse på dette om jeg gjør det stort eller lite”. Så tror jeg Gud har gitt meg en gave jeg kan gjøre mye bra med.

Hva handler sangen din “Other Side” om?

- Det handler om å være i en situasjon hvor man må ta et vanskelig valg i livet, men jeg ønsker at alle skal finne sin mening med låta, og tolke den fritt. Noen av lytterne mener den handler om å forlate sin kjære. Sånn sett kan den tolkes med flerkulturelle øyne. De fleste innvandrere har måttet forlate sine hjemland fordi de enten må flykte eller ønsker et bedre liv.

“Other side” Behind the scenes.

KOMMENTER SAKEN
ANNONSE ↑....