Ting vi savner mest

22/03/2013
Av

Verdien av enkelte norske ting forstår man bare når man er i utlandet.

- Hjemmebakt brød med brunost, melkesjokolade og mykt og ferskt smågodt må være det jeg savner mest. Selv verdens beste chicken tikka masala slår ikke det!, sier "Lovesikh" Sumeet Patpatia.

Det er en grunn til at mennesker idag blir kalt mer globale. Vi reiser mer enn noen gang tidligere og det åpner for nye opplevelser, erfaringer og nytt kunnskap, også om oss selv. Blend har laget en liten avstemning for å finne ut hva vi savner mest når vi er i utlandet. Det samme spørsmålet har vi spurt Sumeet Patpatia og Veronica Salinas.

Brunost

Norsk-indiske Sumeet Singh Patpatia, kjent som “Lovesikh” etter NRKs realityserie ifjor, svarer slik:

- Når jeg først kommer meg ut på ferie er det som regel så deilig at å tenke hjem til Norge er lite fristende. Etter noen uker i utlandet pleier likevel savnet etter maten i Norge å vokse. Bare så det er klart, jeg savner ikke kjøttkaker med kålstuing eller lapskausen. Kanskje en klisje, men hjemmebakt brød med brunost, melkesjokolade og mykt og ferskt smågodt må være det jeg savner mest. Selv verdens beste chicken tikka masala slår ikke det!

Slik beskriver skuespiller, dramatiker og forfatter Veronica Salinas sitt savn:

Norske ting som jeg savner når jeg
er i utlandet?

Jeg kan savne Norges hovedstad,
Jeg har bodd i Oslo i elleve år nå.
Når jeg ikke er i Oslo kan jeg savne
Oslo, lukten av Oslo.
Kan lengte etter skogen bak Songsvann,
Og den myke jorden etter en lang vinter.
Jeg kan savne Bygdøy, og den salte luften.
Saltsand, salthorisont. Steinene på Bygdøy.
Kan savne smaken av norske ville jordbær,
eller å ha høy puls etter å ha falt tusen ganger
på en skitur en vinter.
Jeg er gjest i denne Oslo-verdenen,
alltid er jeg gjest, så jeg går ofte
rundt med mye savn i meg,
savnet av en annen verden,
når jeg ikke er i Oslo
er jeg i Buenos Aires,
I Buenos Aires
Kan jeg savne venner i Oslo,
Noen hender, noen øyne,
Noen stemmer,
Noen måter å se verden på…

——

Salinas kommer opprinnelig fra Argentina, men er nå bosatt i Norge. Ifjor ga hun ut bildeboken “Reisen”.

Vær med på avstemningen du også. Vi har ikke tatt med alternativer som venner og familie, frihet, trygget etc  for å sette enkelte ting i sentrum og inviterer derfor deg til å dele det du har på hjertet via vårt kommentarfelt eller sende inn ditt bidrag til oss. Alle som deltar er og med på trekning av gavesjekker og fine premier!

 

KOMMENTER SAKEN
ANNONSE ↑....