Bergens morsomste koreaner

Blend tok en prat med komiker Ole Soo under hans Oslobesøk.

Ole Soo er Latter-aktuell. Sjekk han snakke åpent om øst-asiatisk pubertet. Ekstern YouTube-video.

Ole Soo har på kort tid gjort seg bemerket i det norske humormiljøet. Han debuterte i Bergen i 2010, og ble raskt booket av Latter på Aker Brygge.

I løpet av sitt første år som komiker stod han på Skjemtagauk, Standupfestivalen i Oslo og Den Store Norske Humorfestivalen, hvor han ble beskrevet som en kommende stjerne. Samme år vant han P4s konkurranse «Komidol».

Navnet Soo

Ole Soo kom fra Sør-Korea til Norge som adoptivbarn da han var 2,5 år gammel.

Soo er fornavnet hans fra hjemlandet, der han het Ha Kvang, Soo. I Korea setter de familienavnet først. Hans norske foreldre valgte å beholde navnet Soo.

− Jeg likte det ikke da jeg var liten, men nå liker jeg det veldig godt, forteller Ole Soo til Blend.

Kul og bitter

Ole Soo er kjent for sine velskrevne tekster. Han har et høyt tempo, er tett mellom poengene og har et skråblikk på relasjoner, familieforhold og menneskelig atferd.

Bergens morsomste koreaner kommer til Latter. FOTO: Humorkollektivet

Han er mannen som drar til Syden bare for å hate det.

Han har sett kroppen begynne å forfalle, og nå irriterer seg over de veltrente som stolte viser frem kroppene sine.

Han stiller på nachspiel for å underholde den stygge venninna, slik at faren skal få seg et ligg.

Ole Soo mener at bitterheten han spiller ut på scenen kommer fra en fornuftig oppvekst og oppdragelse.

− Alle menn med forfallen kropp bør være bitre på de som trener og spiser fiber med samme enkelhet som jeg har når jeg ser fotballkamp på en lørdagsformiddag. Den eneste grunnen til at jeg trener, er så jeg kan tilltate meg mer øl og usunn mat, med noe bedre samvittighet.

Sør-Korea

Ole Soo har aldri vært tilbake i Sør-Korea. Han hadde en periode da han vurderte å finne ut litt mer av hvor han kom fra, men slo det fra seg for noen år siden.

− Jeg har en venninne som også er adoptert fra Korea. Vi har snakket om å reise tilbake sammen med Verdens Barn (en organisasjon med formidling av internasjonale adopsjoner som hovedmål, og som arrangerer slike turer, red.anm.). Hun er fast bestemt på å se landet, men ikke søke etter sine biologiske foreldre. Jeg har ikke helt bestemt meg, men jeg tror at det blir vanskelig å ikke forsøke å finne ut mer om bakgrunnen min hvis jeg reiser ned. Jeg tar den endelige avgjørelsen når jeg er der nede, forteller Ole Soo.

Bergenser

− Det letteste for min del hadde vært om mine biologiske foreldre kunne tatt litt mer ansvar. Så kunne de heller kommet og besøkt meg. Hvorfor blir det ikke arrangert turer for foreldre i Sør-Korea, så de kan reise til Norge for å lete etter sine biologiske barn? Det hadde jo gjort ting mye enklere for min del. Så kan de ta litt bilder av Fløyen når de først er i byen. Slå to fluer i en smekk. Bare en tanke, avslutter Ole Soo.

Lørdag 23. februar kl 21:00 kan du se Ole Soo på Latter.

KOMMENTER SAKEN
ANNONSE ↑....